10/05/2018 10

"Tradycja na czasie" warsztaty kulinarne z Galeo


Tydzień temu, a dokładniej w sobotę miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach organizowanych przez markę Galeo. To już kolejny raz jak z wielką przyjemnością wzięłam w nich udział. Tematem warsztatów była "Tradycja na czasie" a wszystkie dania pomagał nam przygotowywać Maciej Wawryniuk. Warsztaty odbyły się w Warszawie, w CookUp. Przygotował nam kulinarną niespodziankę - gdyż dania, które mieliśmy przygotować odrobinkę mnie zaskoczyły i to pozytywnie. Po raz pierwszy robiłam zupę rakową, która bardzo mi smakowała, razem z dziewczynami robiłyśmy jeszcze potrawkę baranią ze świeżymi ogórkami oraz makaroniki. Inne osoby przygotowywały pozostałe dania - placuszki karlsbadzkie, żabki w frykasie, ostrygi faszerowane, jesiotra z sosem rumianym, budyń z wątróbki, auflauf z pary z jabłkami, ozór wołowy z sosem polskim, mostek cielęcy z agrestem, porzeczkami i głogiem. Bardzo miło spędziłam czas, z dziewczynami stanowiłyśmy bardzo zgrany zespół, zresztą ja bardzo lubię brać udział w warsztatach kulinarnych i wspólnie gotować. Wszystkie dania powstawały w cudownej, miłej atmosferze, z uśmiechem i radością. Bo tak naprawdę wówczas powstają najlepsze dania. 





















Mam dla was także niespodziankę - wszystkie przepisy jakie robiliśmy. Może i wy coś ugotujecie w domu, zapewniam, że warto. Mi najbardziej smakowała zupa rakowa, placuszki karlsbadzkie oraz makaroniki. Wiem także, że mostek cielęcy był hitem. Wszystkie przepisy pochodzą z niżej pokazanej na zdjęciu książki. 











































































10 komentarzy:

  1. Ech jak ja żałuję, że musiałam się akurat wtedy rozchorować :( bo widzę że było naprawdę interesująco i towarzystwo zacne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szkoda, że nie mogłyśmy się zobaczyć ☹️ Ale następnym razem musisz być 😃

      Usuń
  2. Świetna przygoda i doświadczenie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Było cudnie! Smacznie i inspirująco ♡♡♡

    OdpowiedzUsuń
  4. Marzenka zazdraszczam Ci tych warsztatów :), oczywiście tak pozytywnie :). Zawsze coś nowego ugotujesz,spróbujesz i poznajesz fantastycznych ludzi! Super, oby tak dalej! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne warsztaty!
    Akurat wtedy wyjechałam w Beskidy. Szkoda, że się nie spotkałyśmy...

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo fajne warsztaty :) Zazdroszczę :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.