Mini rogaliki francuskie
MINI ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO
Mam dla ciebie dzisiaj super pomysł na przekąskę, którą możesz przygotować na spotkanie z przyjaciółmi czy śniadanie. Szybkie i pyszne mini rogaliki z ciasta francuskiego. Możesz je podać z czym tylko chcesz, na wytrawnie lub na słodko.
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 1 jajko
- garść sezamu do posypania rogalików
dodatkowo
- serek kanapkowy, sałata rzymska, szynka, ser, ogórek kiszony i wykałaczki
Przygotowanie:
Rozwiń gotowe ciasto francuskie i pokrój je na trójkąty. Zawiń każdy trójkąt tworząc rogaliki. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp sezamem.
Piecz w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 20-25 minut. Odstaw na chwilę, aby przestygły.
Rogaliki rozkrój i dodaj ulubione dodatki - u mnie serek kanapkowy, sałata rzymska, plastry szynki i sera, ogórek kiszony. Nadziej rogaliki na wykałaczki i już można jeść. Smacznego i miłego dnia.


Pyszna propozycja na szybki i pyszny deser.
OdpowiedzUsuńNigdy takich nie robiłam, chętnie spróbuję!
OdpowiedzUsuńSuper rogaliki. Podoba mi się wersja mini, idealne na jeden kęs.
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają. Z ciasta francuskiego nie robiłam jeszcze rogalików.
OdpowiedzUsuń