Zupa meksykańska

 


PYSZNA ZUPA Z MIĘSEM MIELONYM I POMIDORAMI !!! SPRÓBUJ KONIECZNIE 


[współpraca partnerska]

Dzień dobry. Zapraszam was dzisiaj na obłędną w smaku zupę meksykańską, gęstą i bardzo sytą. Jestem pewna, że będzie wam smakowała. Koniecznie spróbujcie.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia i smacznego. 

Zupę przygotowałam w garnku Kohersen z serii Black Cube. Powiem wam, że mam jeszcze patelnie i jestem mega zadowolona. Super się sprawdzają w kuchni. 
Garnki i patelnie mają strukturę plastra miodu, która świetnie rozprowadza ciepło i zapobiega przywieraniu. Powłoka Diamond zapobiega przywieraniu i uszkodzeniom, jest trwała i odporna na zarysowania. Przy gotowaniu oszczędzacie czas i energię, dania gotują się czy smażą zdecydowanie szybciej, do wielu z nich nie musicie używać oleju - sprawdziłam na naleśnikach i plackach.  Możecie sobie zobaczyć całą serię, ja przetestowałam przy różnych daniach. Garnki i patelnie można myć w zmywarce, używać w piekarniku i na wszystkich rodzajach kuchenek.

A teraz zapraszam was na zupkę, musicie koniecznie spróbować jaka jest pyszna.  

Składniki:

- 400 g mielonego mięsa
- przyprawa gyros
- pokrojona czerwona cebula
- pokrojony por
- 3 pokrojone w kostkę marchewki
- puszka pomidorów
- puszka czerwonej fasoli
- pół puszki kukurydzy
- 5 pokrojonych w kostkę ziemniaków
- 3 łyżki sosu słodkiego chilli
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól i pieprz
- jogurt naturalny
- natka pietruszki
- ser grana padano

Przygotowanie:

Do garnka wkładam mięso i go przyprawiam przyprawą gyros. Podsmażam. Dodaje cebulkę i por oraz marchewkę, podsmażam chwilkę i zalewam wodą. 

Gotuje pod przykryciem 15 minut. 

Następnie dodaje ziemniaki, fasolę, kukurydzę, pomidory z puszki, sos słodki chili, sos sojowy i gotuje jeszcze 15 minut. 

Przyprawiam solą i pieprzem. Przelewam do miseczek, dodaje łyżkę jogurtu, posypuje serem i natką pietruszki. Mówię wam jaka ta zupka jest pyszna. Koniecznie spróbujcie.






Komentarze

  1. Z mielonym jeszcze nie robiłam. Zawsze daje mięso z kurczaka. Z chęcią wypróbuję taką wersję

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo ją lubie, chociaż nigdy nie dawałam ziemniaków

    OdpowiedzUsuń
  3. Ależ ona pysznie wygląda. Pojadłabym sobie, oj pojadła.

    OdpowiedzUsuń
  4. Moja ulubiona. Dawno nie robiłam

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda pysznie, tym bardziej, że uwielbiam kuchnię meksykańska. Ja jednak od siebie dodałabym nieco chili dla ostrości i będzie idealny obiad po zimowym spacerku.

    OdpowiedzUsuń
  6. Pychotka. Moja rodzina uwielbia tą zupkę!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.