Filet z grilla z boczkiem



Będąc ostatnio na weekendzie u rodziców zrobiliśmy grilla, dość często go robimy jak jesteśmy z wizytą. Tato ma wybudowany świetny grill, na którym można robić same pyszności a że sezon letni, więc grillujemy ze smakiem. Filet zamknięty z plastrach boczku jest pyszny, aromatyczny i bardzo soczysty, jeżeli nie lubicie możecie boczek odłożyć lub oddać komuś kto lubi, ale warto go przygotować w taki sposób. 

Zapraszam :-)


Składniki:

- filet podwójny z kurczaka
- 4 plastry boczku parzonego
- 3 łyżki oliwy
- łyżka przyprawy do kurczaka
- łyżka suszonych ziół (bazylia, oregano, majeranek)

Wykonanie:

Filety z kurczaka przekroić na pół, powstaną nam cztery kawałki. Z oliwy, musztardy, przyprawy do kurczaka i ziół zrobić marynatę i nasmarować nią mięso, zostawić w zamkniętej misce w lodówce najlepiej na całą noc. Następnie na każdy kawałek nałożyć plaster boczku i spiąć patyczkiem do szaszłyków. Grillować na grillu kilka minut, aż kurczak się ładnie upiecze a boczek przyrumieni. Ja podałam takie mięso z musztardą i sałatką z pomidorów. 







Komentarze

  1. Pyszności uwielbiam takie połączenia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Grill - jak ja za nim tęsknię :( A to mięsko mi nie ułatwia sprawy :}

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam dania z grilla, ale nie mam gdzie grillować. Wspaniale wygląda mięsko :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Taki filet z grilla musi nieźle smakować.Dodatki są super dodane,w ten sposób nie jest taki suchy przypuszczam;))

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne jedzonko. Ja ;lubię i foleta i boczek, coś dla mnie

    OdpowiedzUsuń
  6. pyszny pomysł na kurczaka :D do wypróbowania

    OdpowiedzUsuń
  7. Wszystko grillowane jest pyszne i smakuje zupełnie inaczej niż z patelni czy piekarnika:)
    Zestawienie super i nam bardzo odpowiada:)
    Pozdrawiamy:)

    OdpowiedzUsuń
  8. No no prezentuje się super apetycznie :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest pyszny, zapewniam. Chociaż ja swój boczuś oddałam mężusiowi :-)

      Usuń
  9. bardzo fajny pomysł, chętnie podpatrzę:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ja to akurat bez boczku, bo z mięsa jem tylko drób ale wygląda super!

    OdpowiedzUsuń
  11. Fantastyczne danie. Moje smaki. Jak tylko pogoda dopisze na pewno przepis wypróbuję. :)
    Pozdrawiam Marzenko. :) Danusia

    OdpowiedzUsuń
  12. Pyszne mięsko, bardzo lubię takie grillowane z rodziną.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Takie grillowane w towarzystwie bliskich osób smakuje wybornie :-)

      Usuń
  13. Bardzo ciekawy sposób, tak jeszcze nie grillowałam :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Ja też często robię ale pierś owijam boczkiem!Piękne tło wybrałaś dla tej potrawy to cudna jodła koreanka z niebieskimi szyszkami.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuję tak zrobić następnym razem. Tak to jodła :-) masz rację jest piękna :-) mnie zawsze zachwyca :-)

      Usuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.