Ciasto krówka na zimno

 


NAJLEPSZE CIASTO NA ZIMNO - KRÓWKA !!!

Dzień dobry. Mam dzisiaj dla was do kawki wspaniałe i bardzo szybkie ciasto, które zrobicie dosłownie w ciągu 15 minut, jedynym minusem jest to, że trzeba je schłodzić w lodówce - najlepiej go przygotować wieczorem a rano cieszyć się już jego smakiem przy kawce. Koniecznie spróbujcie. 

Ja dzisiaj zabieram mojego męża na pyszną niespodziankę. Dostałam prezent od naszych przyjaciół - kolację dla dwojga od Prezentmarzeń i wybieramy się do Wernady. 
Polecam wam taką opcję na prezent - ja już kilka razy korzystałam i zawsze to był strzał w dziesiątkę. Zobaczcie sami jaką szeroką ofertę posiadają i może wybierzecie coś dla siebie lub dla swoich bliskich czy przyjaciół. 

Polecam wam także inne przepisy na ciasta

Składniki:

- około 400 g herbatników
- 500 g serka mascarpone
- 220 g śmietany 30%
- 2 łyżki cukru
- puszka kajmaku
- 80 g orzeszków ziemnych solonych
- 60 g czekolady mlecznej

Przygotowanie:

Herbatki układamy na blaszce (28x19). Serek mascarpone przekładamy do miski, dodajemy schłodzoną śmietanę i cukier. Wszystko razem miksujemy na gęsty krem.

Na herbatniki wykładamy 2/3 kremu i układamy ponownie herbatniki. Następnie rozsmarowujemy kajmak i znowu herbatniki. Następnie resztę kremu. 

Siekamy orzeszki i posypujemy ciasto. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy 3 łyżki gorącej wody. Mieszamy i czekoladą polewamy ciasto. 

Schładzamy w lodówce. Ciacho jest naprawdę przepyszne i jestem pewna, że będzie wam smakowało. 






Komentarze

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.